Hogyan ismerheted fel a számodra megfelelő tanácsadót?
Írta: Pintér-Szabó Eszter Dátum: 2017.07.27.
Megosztás:

A pénzügyi piac magyarországi átalakulása az elmúlt években nem csak a szakmabeliek számára volt látványos. A hírek folyamatosan brókerbotrányokkal, cégcsődökkel voltak tele. A válság anyagi és pschihés hatásain többnyire már túllendült az emberek többsége az elmúlt 8-9 évben, a pénzügyi piaccal és a tanácsadókkal szembeni ellenállás azonban inkább nőtt, mint csökkent. 

Ebben persze nem az ügyfél a hibás elsődlegesen!

Magyarázhatnánk azzal, hogy mekkora a szegénységtudat az országban, meg alacsony a pénzügyi kultúra, meg a magyarok amúgy is negatívak, meg mindenki maga felelős a döntéseiért stb. Nem, nem erről van szó! A kulcs a tanácsadók kezében van, akiknek fel kell nőniük az új, megváltozott ügyféligényekhez és az agresszív, „nyomulós” eladástechnikák helyett valódi „emberközpontú” tanácsadóvá kell válniuk.

Ebbe már nem fér bele az, hogy minden áron „lenyomunk valamit az ügyfél torkán”, hogy „ha odamész kössél is valamit”, „verseny van, ezt add el neki” és egyéb, korábban sikerrel véghezvitt instrukciók és gondolkodásmód.

A jó hír az, hogy a piac szelektál. Már vannak jó páran a tanácsadók közt, akik az őszinteségre, a tiszta, nyílt kommunikációra, és megfelelő értékrendre építik fel az ügyfélközpontú munkájukat.
És most pár ismérv, melyről felismerheted őket:Nem biztos, hogy BMW-vel, Audival vagy Porscheval érkezik hozzád, mert nem az a fontos neki, hogy azt lásd, hogy milyen jól él belőled!

A jó hír az, hogy a piac szelektál. Már vannak jó páran a tanácsadók közt, akik az őszinteségre, a tiszta, nyílt kommunikációra, és megfelelő értékrendre építik fel az ügyfélközpontú munkájukat.
És most pár ismérv, melyről felismerheted őket:

1. Nem biztos, hogy BMW-vel, Audival vagy Porscheval érkezik hozzád, mert nem az a fontos neki, hogy azt lásd, hogy milyen jól él belőled!

2. Ápolt, igényes, de nem biztos, hogy öltönyben, kiskosztümben van, sőt, inkább a saját személyiségéhez passzol az öltözete. Ő ezzel adja meg a tiszteletet magának és neked is. A személyiségéhez, az alkalomhoz és hozzád fog öltözni.

3. Tájékoztat, informál, mintsem elad. Ő is pénzt keres azzal, ha szerződést kötsz vele, de pontosan tudja, hogy a hosszú távú jó kapcsolat veled gyümölcsözőbb mindenkinek, mint az, hogy azonnal szerződjetek.

4. Rád és az igényeidre figyel, és ez az elsődleges számára! Megkérdez, figyel a válaszaidra és nem a terméket helyezi a fókuszba! A termék számára csak egy eszköz lesz ahhoz, hogy megoldást hozzon az igényeidre.

5. Segít legyőzni a pénügyi termékekkel kapcsolatos ellenállásodat. Ezt leginkább azzal teszi, hogy őszintén, egyszerűen elmondja azt, ami van. Ha van költsége, márpedig van, akkor azt, ha nem veheted ki a pénzedet, akkor azt. Nem szépíti azt, ami van. Racionálisan tájékoztat a termékről, nem pedig megszépíti a dolgokat.

6. Szimpatikusnak fogod érezni! És nem azért mert lyukat beszél a hasadba, vagy éppen alkalmazza a régi eladási technikákat, és dícséri a lakásodat, vagy téged. Őszinteséget, nyíltságot fogsz érezni rajta feléd és pénzügyeid felé!

7. Maximum saját példát hoz az életéből, de nem kérkedik más ügyfelek pénzügyeivel. (Mellesleg ehhez az etika is kötné, de hát sok mindent láttunk már…)

8. Nyugalom árad belőle. Nem a személyiségtípusa ilyen, hanem alapvetően tudja és érzi, hogy jót tesz neked. Emiatt nem pörgi túl a telefonhívást, a beszélgetést, hanem rád figyelve nyugodtan tud arra koncentrálni, hogy a neked megfelelő információt szolgáltassa.

9. Nem akar azonnal kötni. Elmúlt az a világ, hogy az ügyfél azonnal dönt. Számtalan információt talál már mindenki a neten, óvatosabbak az emberek. A jó tanácsadó segít a döntésben, de tudja és elfogadja azt, hogy Te a saját tempódban akarsz dönteni.

10. Nem akar beszervezni sehova. Ő tanácsot adni jött hozzád, nem pedig hálózatot építeni. Ha elégedett vagy vele, úgyis fogod ajánlani, ha pedig gondolkozol Te is a tanácsadói szakmában, úgyis Te fogsz rákérdezni arra, mit kellene tenned.

Ha a fentiek mindegyikét felismered abban, aki pénzügyekkel megkeres, akkor jó eséllyel találkoztál azzal a tanácsadóval, akivel pár év múlva is köszönni fogtok egymásnak és nem átmenni az utca másik oldalára.

Mindehhez már csak a saját ellenállásodat kell legyőzni és túllépni a korábbi rossz tapasztalataidon, hogy esélyt adhass magadnak és a tanácsadónak is, hogy új alapokra helyezhessétek a pénzügyeidet és a tanácsadókhoz való viszonyodat.

Megosztás: